Сім’ям загиблих учасників АТО виділять земельні ділянки 

На сесії Ужгородської міської ради, яка відбудеться 19 грудня, сім‘ям восьми загиблих в АТО ужгородців виділять земельні ділянки. Про це повідомив депутат міської ради від фракції «Батьківщина» Іван Колодій на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він також розповів про значну кількість заяв від учасників АТО та складнощі, з якими стикаються депутати при їх розгляді. В повідомленні зокрема зазначено:

«Наразі точної кількості не скажу, але вже є кілька сотень заяв від учасників АТО та їхніх родичів на отримання земельних ділянок в Ужгороді. При попередньому розгляді заяв виявилося, що:

Велика кількість заяв на отримання землі в Ужгороді подана учасниками АТО, які не є мешканцями Ужгорода, а часто вони навіть не із Закарпатської області. Питання, чи задовольняти такі заяви, є дискусійним. Особисто я вважаю, що заяви мали б подавати за місцем проживання. Виняток хіба ті, хто мешкає на окупованих територіях.
Довідки про статус учасника АТО, які додаються до заяв, різняться за формою, тому встановити їхню справжність не так просто.
Серед тих, хто подав заяви, є такі, що вже використали своє право безкоштовної приватизації землі в Ужгороді. Перевірити, чи використали своє право заявники з інших міст та областей нема змоги. Хіба вони самі принесуть відповідні довідки, або треба надсилати офіційні запити.
В деяких випадках є кілька заяв від родичів одного учасника АТО, виникає питання, кому з них надавати перевагу?
Зрештою, щоб врегулювати більшість цих питань, була створена комісія при міському голові, яка має вивчити всі заяви й дати свої рекомендації щодо суперечливих моментів.

Разом з тим, є заяви, які, сподіваюся, будуть задоволені вже на найближчій сесії міськради в п‘ятницю, 19 грудня. Йдеться про заяви родичів загиблих під час проведення АТО ужгородців. Земельна комісія рекомендувала депутатам підтримати на найближчій сесії 8 таких заяв. Квартал, у якому виділятимуть землю учасникам АТО в Ужгороді, знаходиться в районі вулиці Ярослава Мудрого. Можливо, з часом він матиме назву квартал Героїв», – повідомив Іван Колодій.

http://nedilya.net