Дітям з Мукачівщини подарували оновлений дитсадок

У селі Станово, що на Мукачівщині – справжнє свято. Для маленьких мешканців села відкрили відремонтовану сучасну оселю – дитячий садочок, де виховуються майже 70 дітей із двох сіл – Гендеровиці і Станова. У заході взяли участь голова облради Володимир Чубірко, голови райради Іван Михайло та РДА Василь Кубарич, голова бюджетної комісії облради Владислав Адам, батьки та самі винуватці свята.

Збудований ще в 1970 роках минулого століття, нині відремонтований в рамках угоди Закарпатської обласної ради та краю Височина Чеської Республіки. У рамках проекту замінено на енергозберігаючі 38 вікон і 52 дверей, проведено ремонт фасаду. У стадії завершення – ігрові майданчики. Нині тут – гарні, затишні, утеплені приміщення, в яких оселились 3 групи. То ж всю потребу в місцях в дитсадку буде незабаром вирішено.

Традиційно гості оглянули приміщення, а також поділилися планами щодо подальшого оновлення дитсадка. Так, пропонується тут встановити котли, які б працювали на деревині. Наразі тут два котли працюють на блакитному паливі.

Відкриваючи урочистості, сільський голова Іван Лазар подякував депутатам обласної та районної рад, а також крайової ради Височина і окремо Івану Балозі та Володимиру Чубірку, які постійно опікувалися проектом.

У вітальному слові Володимир Чубірко побажав діткам зростати здоровими, успішними, колективу – терпіння і любові до малечі, адже саме вони – майбутнє і гарантія миру на нашій землі. «У співпраці з чехами цього року відремонтовано 14 закладів. Вони нам допомагають у скрутний час, тим самими ініціюють й нас до активної роботи. Завдяки партнерству нам вдається навести ладу у віддалених навчальних закладів. Важливо, щоби діти виховувалися у гарних умовах, вони будуть й будувати гарну державу», – підкреслив у своєму вітальному слові Володимир Чубірко.

Почесну грамоту обласної ради вручено сільському голові, вихователям дитсадка, місцевим депутатам. За доброю традицією в рамках благочинної акції народного депутата Віктора Балоги дітки до дня святого Миколая діти отримали солодкі подарунки.

Прес-служба облради