На Мукачівщині нелегально діяла станція технічного обслуговування

У рамках проведення загальнодержавної операції «Автомобіль» правоохоронці Мукачівського міського відділу міліції спільно з правоохоронцями ДАІ у одному з сіл Мукачівщини виявили станцію технічного обслуговування, яка діяла без відповідних дозвільних документів.

Під час обшуку, проведеного правоохоронцями згідно з ухвалою Мукачівського міськрайонного суду, у приватному будинку 37-річного мукачівця працівники міліції виявили номерні знаки, двигуни до автомобілів та кузови до легкових машин.
На момент огляду 18 номерних знаків, частина з яких державних, зареєстрованих на території України, інші використовувались за кордоном, були сховані у будинку власника. Окрім того, в ході обшуку в гаражі, розміщеному у дворі приватного особняку працівники міського відділу міліції виявили 22 двигуни до автомобілів різних марок іноземного виробництва та 10 кузовів до легкових автомобілів іноземного виробництва.

Відповідних дозвільних документів на проведення діяльності з надання послуг по ремонту автомобілів, реалізації використаних автозапчастин у мукачівця не було.

Походження державних номерних знаків та інших виявлених агрегатів до автомобілів наразі встановлюється. Однак, розповідають правоохоронці, чоловік, імовірно, завозив автомобілі із-за кордону, тут їх розбирав по запчастинам, які продавав.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». За даним фактом працівники міліції проводять перевірку, щодо можливості підробки номерів двигунів та кузовів.

В рамках проведення загальнодержавної операції «Автомобіль» перевірено ряд об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури: авторинки, автостоянки, місця розукомплектування транспортних засобів та магазини з продажу автозапчастин, гаражі колективного та індивідуального користування, станції технічного обслуговування, державні і приватні майстерені, а також осіб, які займаються ремонтом автомобілів. Тож працівники міліції звертаються до громадян із зрозумінням поставитись до роботи правоохоронців та надавати інформацію та необхідну документацію на їх вимогу.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС