Німеччина готова профінансувати збереження закарпатських пралісів

4 млн. євро Україна може отримати від Німеччини на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів Карпатського біосферного заповідника у селі Кваси що на Рахівщині.

Про це стало відомо після зустрічі Міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка з представниками уряду Федеративної Республіки Німеччина.

За кошти української сторони було розроблено проектно-кошторисну документацію. Представники наукових та освітніх закладів Німеччини, Словаччини і ще низки країн західної та центральної Європи висловили бажання брати участь в наукових та освітніх заходах центру.

Ще 15 млн. євро Німеччини планує надати Україні для на збереження особливо цінних лісових екосистем з метою їх адаптації до змін клімату. Міністерство готове залучити до відповідного проекту території національних природних парків та заповідників, які потребують заліснення, зміни вікового та видового складу лісів.

Німецька сторона відзначила високий рівень співпраці України та Німеччини у збереженні Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини».

TranskarpathiaNews