Перечинські міліціонери відзначили професійне свято

На урочистій нараді згадали загиблих та відзначили кращих з кращих.

20 грудня українська міліція відзначає своє професійне свято. З цієї нагоди в залі нарад Перечинського райвідділу міліції зібрався весь особовий склад для проведення урочистої наради. Привітати правоохоронців прийшли перший заступник голови Перечинської районної державної адміністрації Василь Поприк, керуючий справами виконавчого апарату Перечинської районної ради Владислав Рац, т.в.о голови Великоберезнянської районної державної адміністрації Михайло Кіндрат, т.в.о голови Великоберезнянської районної ради Василь Риган, керуюча справами Перечинської міської ради Вероніка Годована, керівники правоохоронних органів Перечинського та Великоберезнянського районів, державних установ та організацій, ветерани та пенсіонери ОВС.

Найперше, за доброю традицією, хвилиною мовчання усі присутні згадали тих міліціонерів, яких нині уже немає, тих, хто не пошкодував найдорожчого – свого життя, самовіддано, принципово і чесно виконуючи службовий обов’язок, захищаючи людей від посягань злочинців.

– Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто ціною власного життя відвернув чиєсь горе, заступив шлях злочину, попередив заподіяння шкоди нашій державі, – наголосив перший заступник начальника Перечинської міліції Василь Ланцфер. З проголошенням незалежності у державі відбулися важливі перетворення. Складними є ці роки як для суспільства в цілому, так і для міліції зокрема. Але правоохоронці гідно протистоять злочинності, повсякденно підтримуючи законність і правопорядок і на Сході нашої держави, і по місцю несення служби.

Свято стає доброю нагодою, щоб проаналізувати певні досягнення та відверто сказати про наявні упущення. Органам внутрішніх справ сьогодні доводиться працювати у вкрай складні часи кардинального реформування усієї системи МВС. На перший план виходять питання захисту законних прав і свобод громадян, причому не абстрактного “населення”, а кожної окремої людини. Вже нині працівники органів внутрішніх справ роблять усе від них залежне, аби криміногенна ситуація в районах була стабільною і контрольованою. Аби посилення профілактичної роботи та поліпшення взаємодії міліції з громадськістю сприяли зниженню рівня злочинності.

Василь Ланцфер також наголосив, що сама міліція, без підтримки усіх правоохоронних служб і структур, громадськості, працівників засобів масової інформації навряд чи досягла б позитивних результатів у боротьбі зі злочинністю. Співпраця з колегами зі служби безпеки й прокуратури, митницею і надалі має бути тісною, конструктивною і плідною.

Зі свого боку працівники органів внутрішніх справ області докладуть максимум зусиль для подальшого зміцнення партнерських стосунків з населенням, для реалізації поставлених Президентом України, Міністром внутрішніх справ завдань.

До слова були запрошені гості урочистого зібрання, які вручили грамоти кращим працівникам райвідділу міліції.

На завершення, Василь Золтанович висловив щиру вдячність районним державним адміністраціям та районним радам за розуміння нагальних проблем та відчутну й посильну допомогу у їх вирішенні, та від імені Управління Міністерства внутрішніх справ України в Закарпатській області, від себе особисто привітав присутніх колег з професійним святом! Побажав міліціонерам і їх родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту, успіхів у нелегкій, але вкрай потрібній роботі на благо українського народу. Користуючись нагодою, підполковник міліції також привітав усіх зі святами Святого Миколая та Різдва Христового і Нового року, які уже не за горами.

Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС