На Іршавщині упіймали ялинкових бракон’єрів

Працівники ДАІ Іршавського району разом із дільничними інспекторами Іршавського райвідділу міліції у ході проведення операції “Ялинка” затримали мешканців с.Собатино, які перевозили хвойні дерева.

Незаконна вирубка ялинки згідно з ст.65 Кодексом України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн., а на посадових осіб – від 119 до 204 грн. Крім того, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання. Згідно ст.88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – це тягне за собою накладення штрафу від 51 до 255 грн. з конфіскацією самих ялинок.

Незважаючи на це, знаходяться громадяни, які все ж намагаються заробити на знищенні лісу. Працівники Державтоінспекції по обслуговуванню Іршавського району та дільничні інспектори Іршавського райвідділу міліції при в′їзді у м.Іршава затримали два легкові автомобілі, на яких мешканці с.Собатино перевозили ялинки. Громадяни при перевірці не змогли пред’явити документи про підтвердження законності їх придбання. Автомобілі доставлено на штрафмайданчик райвідділу, за даним фактом триває перевірка.

У передноворічний період у нашому районі буде організовано виїзну торгівлю новорічними красунями, де ялинки можна буде придбати на законних підставах. Як альтернативу, мешканцям Іршавщини буде запропоновано широкий вибір штучних ялинок. Таким чином ми зможемо уникнути понівечення насаджень та значних збитків для наших Карпат.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС