Закарпатець хотів сховатися від слідства у Росії

Але він вдало переховувався три роки, тільки от туга за домом його здала.

Дільничні інспектори Мукачівського міськвідділу міліції днями затримали 34-річного мешканця смт.Чинадієво Мукачівського району, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності і на даний час перебував у міждержавному розшуку.

Ще у 2011 році слідчий Мукачівського міськвідділу міліції задокументував факти вчинення цим чинадієвцем крадіжок з проникненням, а також примушування до виконання цивільно-правових зобов”язань (ч.2,3 ст.185 та ч.2 ст.355 Кримінального кодексу України).

Після закінчення досудового слідства обвинувальний висновок був направлений до Мукачівського міськрайонного суду. Однак обвинувачений на засідання суду не з’являвся, тому суд прийняв рішення про оголошення його в розшук. Три роки тривали оперативно-розшукові заходи.

Весь цей період молодик переховувався в різних містах, їздив нелегально за кордон, де підробляв. Додому повертатися боявся, оскільки за скоєні злочини міг отримати від трьох до шести років ув’язнення.

Працівники міліції, отримавши оперативну інформацію, встановили днями місце знаходження чинадієвця та затримали його. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

До речі, коли міліціонери відшукали втікача за місцем проживання його колишньої дружини, той уже мав на руках квиток до Москви. Ще б трохи, і зловмисник знову б пішов у біги. Та тепер нарешті понесе заслужене покарання.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС