Закарпатські митники передали церкві старовинні ікони

П’ять ікон зберігатимуться в одній із церков Хустщини.

– П’ять старовинних ікон, які ми передаємо священику Степану Січу, визнані культурними цінностями і є не лише художніми творами живопису, а й духовним надбанням нашого народу. Відтак ікони повинні служити громаді, задовольняти її культурні та духовні потреби, – зазначив Вадим Симчера, начальник Закарпатської митниці ДФС.

Керівник митниці відмітив, що передача саме сьогодні ікон церкві надзвичайно приємна і символічна, оскільки 25 грудня за Григоріанським календарем вірники святкують Різдво Христове.

Серед переданих культурних цінностей, які створені на рубежі ХІХ-ХХ століття: «Деісусний чин», «Чудо с. Георгія о Зміє з житієм», «МЦЬ ДЄКАБРЬ», «ТИХВИНСКАЯ ПРЄ БЦЫ» та «Воскресіння Христове. Зішестя у пекло». Всі вони зображені на дерев’яних дошках та виконані за досить складною художньою технікою.

Варто відмітити, що одна з названих ікон була затримана на митному посту «Тиса» у липні 2012 року під час митного контролю мікроавтобуса «Мерседес», під керуванням українця, що слідував з Франції в Україну.

Зараз ікони знайдуть своє місце в одній із церков Хустщини.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області