3-5 січня в Ужгороді пройде різдвяний медовий фестиваль

Фестиваль відкриється 3 січня на набережній Незалежності. 

Євген Бобров, керівник творчого об’єднання «Маска» розповів, що сама ідея виникла ще два роки тому. І почати новий рік благодійництва – хороша справа.  «Медовий фестиваль організовуємо для допомоги нашим ужгородським військовим та дітям , хворим на цукровий діабет. Один з натхненників «МЕДОВУХА ФЕСТ 2015» – Асоціація пасічників Закарпатті, долучилися також громадські організації, міська влада надала підтримку», – каже Євген Бобров.

Володимир Лях, організатор фестивалю, Голова Асоціації пасічників Закарпаття, каже, що пасічники погодилися взяти участь у цьому фестивалі. «Буде мед, медові вина та медовий бальзам – збір наших лікарських трав, який лікує та збадьорює. Запрошуємо ужгородців та гостей міста покуштувати цього цілющого напою», – закликав Володимир Лях.

На фестивалі також проводитиметься конкурс на вибір найкращої назви для медового бальзаму. Переможець отримає літр нового медового продукту. Передбачено конкурсно-розважальну, ігрову програму, виступи самодіяльності.

Відкриття фестивалю відбудеться 3 січня, о 14-й годині, офіційне закриття – 5 січня, о 16-й з врученням зібраних коштів волонтерам.

Володимир Химинець, голова правління ГО «Самодопомога Закарпаття» каже: «Нашу організацію зацікавила ця подія і ми долучилися організаційно, інформаційно та людськими ресурсами. Багато волонтерів буде працювати на цій події». За словами Володимира Химинця, вдалим є і локація свята, і те, що цими днями багато вихідних. Люди зможуть вийти, зустрітися, поспілкуватися, покуштувати меду.

Ярослав Шафарь, заступник міського голови додав, що місто провело оптимізацію витрати і учасники ярмарків фактично не платять реєстраційний збір. Тому кожний наступний ярмарок стає все більшим. «Хотілося б провести свято і для тих туристів, які приїхали кататися в гори, але снігу нема, – зауважив Ярослав Шафарь.

Організатори запевняють, що ширпотребу на святі не буде. А навпаки тематична продукція. І запрошують долучитися охочих підприємців, а громадські організації можуть вітати учасників фесту зі сцени.

http://nedilya.net