Аваков назвав ціни на біометричні паспорти

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняє, що найдорожчий біометричний паспорт для українців не коштуватиме більше 1028 гривень.

Про ціни на документи очільник МВС розповів на власній сторінці в соцмережі Facebook.

“Новий біометричний паспорт (бланк ыз чіпом) обійдеться в 261 грн (15 євро за курсом на 29.12.2014) + держмито 170 грн + вартість реєстраційних послуг 87,15 грн. Всього 518 грн 15 коп”, – пояснив він.

“Таким чином, прийшовши в одне з 679 відділень Міграційної служби, ви можете здати всі необхідні документи, оплатити 518,15 грн і на протязі 20 днів отримаєте новенький біометричний закордонний паспорт”, – запевнив міністр.

За його словами, вартість документа може бути більшою, якщо він виготовлятиметься за прискореною процедурою – протягом одного тижня. У цьому разі діятиме подвійна ставка мита та реєстраційних послуг, а вартість бланка залишиться незмінною. Такий документ коштуватиме 775 грн 30 копійок.

“Якщо Ви не хочете (немає часу, або обставини) самостійно готувати пакет документів для отримання паспорта – то можете звернеться в одне з 18 відділень Державного підприємства “Документ”, де по суті реалізований прообраз майбутнього єдиного вікна і повного сервісу послуг”, – пояснив Аваков.

Він запевнив, що максимальна вартість виготовлення документу в такому випадку становитиме 1028 грн 30 копійок.

“З понеділка Міграційна служба опублікує більш докладно всі цифри і тарифи по процедурам – для загального огляду і щоб уникнути зловживань”, – пообіцяв керівник МВС.

Раніше повідомлялося, що біометричний паспорт коштуватиме 518 гривень.

http://tsn.ua