Путін лишатиметься при владі, поки готовий вбивати, а населення Росії перебуває в омані

Росія програє через психоз, який створив Путін

Путін лишатиметься при владі, поки готовий вбивати, а населення Росії перебуває в омані – Стівен Бланк

Володимир Путін буде залишатись при владі настільки довго, наскільки він готовий буде вбивати людей, а населення Росії залишатиметься в омані. Таку думку в інтерв’ю «Голосу Америки» висловив старший науковий співробітник Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк. За його словами, Захід повинен посилити санкції проти Росії.

Якщо бути прямолінійним – в окупованих регіонах діють терористичні режими, якими по суті управляють члени московської мафії. Про це каже Стівен Бланк, і його прямолінійність на цьому не завершується. Експерт зазначає: Крим захопили хижаки і їм доведеться дорого заплатити за свої дії.

І разом з тим він впевнений, що Путін буде готовий піти навіть на заморожений конфлікт на Донбасі, аби утримувати півострів.

«Це найбільша неприхована агресія з часів, коли Саддам Хусейн увірвався в Кувейт. Ми не маємо права залишати це в такому стані, інакше підірвемо не лише стабільність України, але й безпеку усієї Європи. Ми заохотимо розвиток того, що я міг би назвати фашизмом в Росії», – сказав Стівен Бланк.

Водночас аналітик констатує: Путін навряд чи готовий схаменутись і відтягнути сили з України, адже в нинішній ситуації це означатиме для нього політичну смерть.

«Путін повернувся до влади в 2012 році з фантазією чи навіть оманою, що США хочуть підірвати російську державну систему. Контролюючи медіа і посилюючи пропаганду, він створив колективний психоз в Росії. Якщо ти читаєш російську пресу щодня, може виникнути відчуття, що ти знаходишся «в палаті №6». У них дуже дивне уявлення щодо того, що таке західна політика щодо Росії. Його розвідці дуже хочеться згущувати фарби і представляти все набагато гірше, ніж воно є, тому я не бачу шансів для поліпшення у 2015 році», – переконаний Бланк.

Іронія долі для Росії полягає в тому, що від усього цього виграє Китай, переконує експерт.

«У міжнародній політиці Путін все більше стає залежним від Китаю. Китай скуповує активи і вичавлює Росію економічно. Тому вся іронія в тому, що Росія в цій ситуації не виграє, а більше виграє Китай», – зауважує Бланк.

На думку експерта, Володимир Путін при владі зможе залишатися настільки довго, наскільки довго лояльною буде залишатися до нього російська армія, і росіяни і далі залишатимуться в омані, а сам Путін убивати. І тривати це може дуже довго, а ціною стане зубожіння Росії і навіть її розпад. Вибухи, що пролунали минулого року у Грозному, були символічним знаком про те, що система, створена Кремлем – ослабла, наголошує Стівен Бланк.

«Якщо криза в Росії буде послаблюватися, ми побачимо і набагато сильніші прояви, тому що утримувати Північний Кавказ буде все важче економічно», – каже експерт.

Він резюмує: Росія вже відклала інфраструктурні проекти, змусила компанії продавати долари, вдавшись до державного контролю. Економіку не можна розтягувати до безкінечності, інакше вона одного дня просто вибухне.