Як визначити якісний бензин?

Не секрет, що в Україні все частіше стали “бодяжити” паливо. Автомобільні експерти дали водіям 5 порад, як визначити якість бензину, інформує NewsOboz.org з посиланням на 24 news online.

1. Простий спосіб

Взяти звичайний білий аркуш паперу і змочити його в бензині. Якщо після випаровування з поверхні паперу він знову буде чистий – значить, пальне якісне. Якщо на аркуші залишаються жирні плями – в бензині домішки.

2. Наявність смол

Кілька крапель бензину помістити на скло і підпалити. Якщо на склі з’явилася пляма, то смоли в цьому паливі відсутні, або є, але в дуже малій кількості. Якщо ж плями жовті або коричневі, то концентрація смол тут перевищує норму. А от якщо на склі залишилася рідина, то в бензині присутні дизельні речовини.

3. Колір

Заповнити бензином прозору скляну ємність, подивитися на світ крізь неї. Відтінок рідини повинен бути злегка жовтим. Додати в бензин кілька крупинок марганцівки. Якщо після цього він порожевів, то в бензині вода. Ємність, у якій проводили досліди, краще утилізувати.

4. Шкіра

Краще, ніж власне тіло, ніщо ні про що не скаже. Капнути бензином на шкіру або просто на палець і розтерти. Якщо після випаровування рідини шкіра залишилася суха, то з бензином все гаразд. А якщо жирна – то є домішки.

5. Запах

Нюх може послужити в справі перевірки палива. Досвідчений водій завжди знає, як пахне якісне паливо. Домішки нафталіну або сірководню можна відчути. Такий бензин купувати не варто.

NewsOboz.org