Депутати фракції «Батьківщина» Ужгородської міськради відзвітували за роботу в 2014 році

В останні дні 2014 року депутати, що входять до фракції «Батьківщина» Ужгородської міської ради: Павло Чучка, Василь Гнатків, Світлана Пахомова, Костянтин Дацюк, Віктор Щадей, Іван Колодій, Святослав Галас та Андрій Баганич відзвітували перед громадою міста за рік роботи в раді.
Торік депутати від «Батьківщини» взяли участь у всіх 17 засіданнях сесії Ужгородської міської ради, на яких було ухвалено близько 355 рішень.

Підготували 2 проекти рішень, здійснили 51 виступ, надіслали 32 депутатські звернення та 1 депутатський запит.

Депутати протягом року надавали правову допомогу та депутатську підтримку мешканцям гуртожитків по вул. Богомольця, 20, по вул. Джамбула, 50, по вул. Декабристів, 39 в їхній боротьбі за приватизацію власних помешкань.

Допомагали мешканцям будинків № 28 по вул. Володимирській, № 132 по вул. Собранецькій, № 8 по вул. Годинки, № 2 по вул. Грушевського та № 64 по вул. Другетів відстояти їхні прибудинкові території від незаконної забудови та відчуження.

За активної участі депутатів від «Батьківщини» вдалося достроково припинити повноваження міського голови Віктора Погорелова. Після цього протягом 8 місяців депутат фракції «Батьківщина» Віктор Щадей перебував на посаді секретаря міської ради та був виконувачем обов‘язків мера Ужгорода.

За цей час з його ініціативи та з ініціативи депутатів у місті вдалося зробити таке:
– поточний ремонт близько 45 ужгородських вулиць і капітальний ремонт 2 вулиць, а також поточний ремонт внутрішньо-квартальних доріг по вул. Лавріщева, вул. Сечені, вул. Ак. Королева, вул. Можайського.
– заборонити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в ужгородських магазинах з 23.00 до 7.00.
– встановити понад 200 сміттєвих урн по вул. Минайській, вул. Грушевського, пр. Свободи, вул. Швабській, наб. Незалежності, Київській набережній, в сквер-альпінарії біля пл. Жупанатської, в сквері ім. Героїв Майдану, та на інших вулицях.
– демонтувати 14 білбордів, а також анулювати дозволи для 42 рекламоносіїв з метою очищення історичного центру міста від реклами.
– відремонтувати фасаду історичного багатоквартирного будинку по вул. Підгірній, 1.
– збудувати першу чергу притулку для бездомних собак в районі вулиці Загорської.
– постійно допомагати військовим у зоні АТО (фінансова та матеріальна підтримка, передача радіостанцій, допомога в житлових питаннях, надання місцевих пільг тощо).
– розробити та ухвалити рішення, що дає можливість передавати ОСББ, БК чи ЖБК у приватну власність, оренду чи постійне користування їхні прибудинкові території, щоб убезпечити їх від незаконного відчуження чи забудови.
– заборонити (безстроковий мораторій) будівництво, встановлення гаражів, МАФів, виділення земельних ділянок, проведення земляних робіт на прибудинкових територіях всіх без винятку багатоквартирних будинків Ужгорода.
– надати в оренду Закарпатському обласному осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату будівлі колишньої котельні по вул. Тихого, 13 для будівництва сучасного спортивного центру.
– внести пропозиції до бюджету міста на 2015 рік щодо виділення коштів для влаштування велодоріжок по вул. Минайській, Капушанській, Легоцького, Бабяка, 8 Березня, Воз’єднання, Богомольця, Словянській набережній.
– закупити та встановити першу чергу полімерпіщаних люків …

Це не повний перелік всього, що вдалося зробити, докладний звіт депутатів фракції «Батьківщина» в Ужгородській міській раді можна знайти на сайті Закарпатської «Батьківщини» http://www.byut.uz.ua