Мешканці Іршави потрапили на гачок до інтернет-шахраїв

Це не вперше мешканці Іршавського району потрапляють у тенета шахраїв при покупці товарів у Інтернет-мережі.

Більше 700 гривень віддали іршавчани шахраєві, який з використанням новітніх технологій через мережу Інтернет видурив у них гроші. Шахрайства, скоєні через мережу Інтернет, останнім часом все більше набирають обертів. Ці правопорушення залишаються в категорії найбільш складних для розкриття, оскільки готуватися можуть в одному регіоні, виконуватись – в іншому. Аби заробити на довірливих громадянах, зловмисники продовжують вигадувати нові схеми, відкривають навіть Інтернет-магазини.

Днями у тенета шахраїв потрапило подружжя із м.Іршави, які хотіли через Інтернет-магазин придбати дитячий велосипед. Вони передивились багато пропозицій із продажу велосипедів і свій вибір зупинили в одному з Інтернет- магазинів із продажу товарів для дітей. Знайшовши підходящий варіант, подружжя зателефонувало за вказаним номером. Продавець пропонував велосипед значно дешевше, ніж в інших магазинах. А тому після телефонної розмови подружжя пішло до найближчого банківського терміналу, де на вказаний рахунок перерахували кошти у сумі 730 гривень.

Іршавчани стали чекати на прибуття товару, але у зазначений день велосипед так і не прибув. Зателефонували знову до Інтернет-магазину, та з′ясувалось, що вказаний номер знаходиться поза зоною досяжності… Зрозумівши, що їх ошукали, потерпілі звернулись до Іршавського райвідділу міліції. Наразі правоохоронці встановлюють особу шахрая.

За словами начальника Іршавського райвідділу міліції підполковника Мирона Черничка, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

До речі, це не вперше мешканці Іршавського району потрапляють у тенета шахраїв при покупці товарів у Інтернет-мережі. Люди прагнуть дешевше придбати товар, але вони не задумуються, що таким чином можуть бути ошуканими. Тому варто при замовлені товару розраховуватись за нього при отриманні і таким чином вберегтись від Інтернет-шахраїв.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС