Рятувальники готуються до … Водохреща

Напередодні Водохреща закарпатські рятувальники активно готуються до великого церковного свята, відточуючи свою майстерність під час практичних занять та тренувань.

Так, рятувальники з воловецького підрозділу опановували найбільш ефективні методи допомоги людям, які потрапили у водоймі під кригу. Адже, 19 січня, під час масового купання в крижаній воді, людина, котра пірнає в ополонку, через судому може навіть знепритомніти та захлинутися.

Щоб краяни під час Водохреща почувалися у повній безпеці, ДСНСівці вдосконалювали методи рятування за допомогою мотузки, пожежного рукава, та драбини-палиці. Також фахівці служби порятунку «101» вчилися надавати постраждалим невідкладну медичну допомогу. Насамкінець, для особового складу Воловецького підрозділу У ДСНС України у Закарпатській області провели інструктаж щодо заходів безпеки та порядку дій рятувальників у разі виникнення надзвичайних ситуацій в місцях проведення масових заходів на Водохреща.

Варто наголосити, що 19 січня в кожному районі Закарпаття діятимуть рятувальні пости із засобами порятунку людей на воді. Усе задля того, аби убезпечити для громадян святкування Хрещення Господнього.

У ДСНС України у Закарпатській області