Закарпатець вкрав у поїзді смартфон

Із заявою про крадіжку його мобільного телефону, вартістю 7000 гривень, до чергової частини лінійного відділу на ст. Львів звернувся мешканець Черкаської області.

33-річний чоловік слідував у поїзді сполученням «Дніпропетровськ-Львів». Під час поїздки він виявив відсутність свого мобільного телефону марки «MEІZU MX4», який поклав на столик.

Прибувши на станцію Львів, потерпілий не зволікаючи звернувся за допомогою до транспортних правоохоронців.

– Завдяки своєчасному зверненню потерпілого, оперативним і фаховим діям працівників лінійного відділу на місці події, встановлено, що до крадіжки телефону причетний громадянин, який слідував у цьому ж поїзді, – розповідає начальник лінійного відділу на ст. Львів полковник міліції Віталій Горський. – Підозрюваного зупинили на пероні вокзалу, неподалік поїзда «Дніпропетровськ-Львів» та запросили до чергової частини. При наборі номера телефона який зник у речах в запрошеного роздався дзвоник. При огляді його особистих речей, виявлено та вилучено мобільний телефон потерпілого.

Крадієм виявився безробітний мешканець Закарпатської області. Він слідував у цьому ж плацкартному вагоні, що і його жертва. Проходячи декілька раз за ніч вздовж вагону, зловмисник помітив на складному столі мобільний телефон одного з пасажирів. Скориставшись тим, що подорожуючий спить, він вкрав його мобільний телефон. Злочинні дії мужчина вчинив будучи напідпитку. За результатами освідчення на вживання алкогольних напоїв у нього виявлено алкогольне сп’яніння 1,8 проміле.

На даний час 32-річному молодику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження у стислі терміни буде скеровано до суду.

УМВС України на Львівській залізниці