Новорічна ялинка загорілася несвятковим вогнем

Саме вона – ймовірна причина пожежі в Загатті.

16 січня о 00:48 до оперативно-рятувальної служби Іршавського району надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховому житловому будинку у с. Загаття. Вогонь помітила сусідка, котра й розбудила господарів і подзвонила рятувальникам.

Для ліквідації загорання задіяли вогнеборців із 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. О 01:10 вони локалізували пожежу, а через 15 хвилин загасили вогонь. Завдяки своїй оперативності бійці ДСНС врятували житловий будинок від повного знищення полум’ям. На пожежі обійшлося без травмованих і загиблих.

Імовірно, причиною загорання стала новорічна ялинка, розташована в кутку кімнати. Саме звідти вогонь поширився по всьому приміщенню. Вночі гірлянда на святковому дереві була ввімкнена й залишилася без нагляду господарів. Власники будинку зізналися, що придбали на базарі продукцію без сертифікату.

Внаслідок пожежі вогонь знищив вікно, меблі та речі домашнього вжитку в кімнаті, а також пошкодив перекриття і стіни. Сума завданих збитків наразі встановлюється.

Шановні закарпатці! Задля уникнення пожеж, спровокованих новорічними ялинками, дотримуйтеся простих правил безпеки. Встановлюйте ялинку подалі від опалювальних приладів і джерел відкритого вогню. Не прикрашайте дерево свічками та бенгальськими вогниками, особливо у поєднанні з ватним «снігом» і паперовими іграшками.

Не використовуйте для оздоблення несертифіковані електричні вироби. При виявленні несправності в ілюмінації (нагрівання проводів, миготіння лампочок, іскріння) терміново відключіть гірлянду від мережі. Тільки слідуючи цим рекомендаціям, Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родині.

У ДСНС України у Закарпатській області