Рахівчанин вдав із себе жертву пограбування

Уранці 15 січня у Рахівський райвідділ міліції зателефонував 23-річний молодик, який повідомив, що його тільки-но пограбували.

Мовляв, троє невідомих типів зупинили його біля цілодобового продуктового магазину й, відлупцювавши, відібрали 2 500 гривень. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Згодом, під час проведення пошукових заходів правоохоронці прояснили картину. В результаті опитування всіх можливих свідків та працівників магазину, біля якого стався інцидент, стало відомо, що заявник заходив в магазин, щоб купити алкогольні напої, але не мав чим розрахуватися.

– Завдяки професійним діям, правоохоронці відновили хронологію подій та встановили, що після розпиття алкоголю між заявником та його знайомим виникла сварка, в ході якої йому було завдано тілесні ушкодження, – повідомив начальник Рахівського райвідділу міліції Людвіг Файт. – Щоб помститися кривдникові чоловік вирішив зателефонувати в міліцію та заявив про пограбування. Наразі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Дані правопорушення караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року

Речник Рахівського РВ УМВС України в Закарпатській області Леся Чайковська