В ОДА обговорили газопостачання

У четвер, 15 січня, у Закарпатській облдержадміністрації відбулася нарада під головуванням в.о.голови ОДА Михайла Рівіса щодо забезпечення безперебійного газопостачання бюджетним споживачам та теплопостачальним підприємствам упродовж І кварталу 2015 року.

У заході взяли участь керівник департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури облдержадміністрації, представники ПАТ «Закарпатгаз» та інші зацікавлені керівники установ області.

Насамперед Михайло Михайлович наголосив, що відповідно до постанови Кабміну від 09.07.14р. № 296, передбачено скорочення лімітів споживання природного газу для всіх категорій споживачів, окрім населення. Зокрема, для бюджетних споживачів на 10%, для підприємств ТКЕ та промисловості – на 30%.

Відповідно обласна влада спільно з райдержадміністраціями та міськвиконкомами вжила ряд заходів щодо забезпечення економії споживачами затверджених обсягів природного газу. Відтак, за підсумками серпня-грудня 2014 року вдалося зекономити голубе паливо у кількості 5,2 млн. куб.м.
Як поінформував директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Василь Пригара, станом на 15 січня п.р. опалювальний сезон на Закарпатті проходить стало, постачання природного газу споживачам краю забезпечено.

Однак, як зауважив посадовець, на сьогодні ряд теплопостачальних підприємств області, через свою безвідповідальність, зіткнулися з проблемою відсутності підтверджених НАК «Нафтогаз України» лімітів споживання природного газу через не підписання відповідних договорів. А це не дає ПАТ «Закарпатгаз» підстав здійснювати газопостачання цих підприємств. Та найбільшу стурбованість викликає те, що це може призвести до того, що мешканці деяких ужгородських багатоповерхівок в найближчий час залишаться без опалення.

Аби не допустити виникнення загрози припинення газопостачання, Михайло Рівіс доручив негайно підготувати звернення на адресу НАК «Нафтогаз України» та відповідним підприємствам-споживачам голубого палива щодо вжиття термінових заходів, пов’язаних з підписанням договорів на постачання газу теплопостачальним підприємствам області та затвердження лімітів споживання природного газу.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА