Митники зупинили контрабанду

Мобільні телефони, брендовий одяг та взуття, медичні препарати, транзистори, резистори, конденсатори, автозапчастини, побутова електроніка, годинники, люстри та ін. на 18 млн 231 тис. грн.

Саме такою виявилась вартість товарів широкого вжитку, які намагався завести контрабандою через митний пост «Тиса» Чопської митниці Міндоходів українець на адресу однієї з чернівецьких фірм.Довідково: на митний пост «Тиса» Чопської митниці Міндоходів 30 жовтня 2014 року о 20:30 прибув вантажний автомобіль «MAN» з Угорщини.

Під час зважування було виявлено суттєві розбіжності у вагових показниках. Митники провели поглиблений огляд із вивантаженням, перерахунком, ідентифікацією, фотографуванням товару та залученням експертів.З’ясувалось, що замість заявленого товару «профіль ПВХ», в автомобілі переміщується 432 найменування різноманітних товарів широкого вжитку.

Серед них: мобільні телефони торгівельних марок Lenovo, Apple (Iphone 6), HTC, Sony загальною кількістю 2 327, брендовий одяг та взуття – понад 11 000, медичних препаратів – 16 600, презервативів – 16 800, солом’яних капелюшків для ляльок – 21 600, тестів на вагітність – майже 41 000, транзисторів – понад 71 700, а також резистори, конденсатори, чіпи, автозапчастини, побутова електроніка, годинники, люстри та ін. Наразі здійснюється провадження у справі про порушення митних правил, після чого матеріали буде передано до суду, який прийматиме остаточне рішення.

Відділ комунікацій Головного управлінняДФС у Закарпатській області