Вода у Чопі подорожчала

Вода, вода, вода чи «рідке латорицьке болото». Проблема водопостачання в Чопі є дуже давньою. Перед виборами 2006 року ми чули палкі промови про швидкі зміни в системі забезпечення містян якісною питною водою, але уже закінчується друга каденція одноосібного правління міської влади, а проблеми навіть не зрушилася з місця.

Зариті у 2008 році в міському парку майже 900 тис. грн, за рахунок будівництва нових свердловин та будівель, сьогодні пустують та занепадають, але воду для городян не дають. Дуже часто з нашого крану після дощу тече не вода технічного призначення, а просто рідке болото чи вона зовсім відсутня, як це було перед новим роком та православним Різдвом Христовим. Тут влада справно хизувалася, що вона не винувата, у всьому винуваті водяники Львівської залізниці.

Як бачимо, теперішній міській владі не вдалося зберегти навіть ті попередні напрацювання, які худо-бідно, але забезпечували певну кількість городян питною водою у міському парку. Напевно питання водозабезпечення теперішньою міською владою не буде вирішено в подальшому, адже сьогодні міські можновладці не займаються професійно цим питанням.

Міські чиновники замовчують той факт, що у попередніх тарифах на водопостачання було внесено заробітну плату та інші послуги і нарахування п’яти «мертвих душ» неіснуючої у місті насосно-фільтрувальної станції. Вісім років нас, містян, обкрадають. За цей період часу із кишень містян комунальне підприємство «Тиса» незаконно витягло понад 800 тисяч гривень, а це кошти, які так необхідні для відновлення водопостачання у міському парку.
Діяльність сьогоднішнього керівництва міської влади свідчить про бажання «забовтати та заговорити» містян, а не професійно вирішувати проблеми міського водопостачання.

Як стало відомо редакції нашого видання Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг своєю Постановою від 25.12.2014 року № 929 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення Державному територіально-галузевому об’єднанню «Львівська залізниця» встановила з 1 лютого 2015 року тариф на централізоване водопостачання – 6,94 грн. за 1 куб. м. (без ПДВ).

Тобто, водяники ВОДЧ-5, які є виконавцем з виготовлення та надання послуг водозабезпечення міста продаватимуть воду за ціною 8,40 грн. за 1 куб. м. з урахуванням ПДВ.
Враховуючи, що на послугах з водопостачання також заробляє міське комунальне підприємство «Тиса» то тариф для мешканців багатоповерхівок напевно будуть ще більшими.
Отже, вартість води для простих містян зросте у декілька разів.

Чому через невміле керівництво міських посадовців повинно страждати дев’ятитисячне населення міста та чи варто нам обирати таку владу, яка так дбає про наш добробут.

Отож, шановні мешканці міста, запасайтесь фінансами та терпінням, адже теперішню владу ми обрали самі.

Мій Чоп