На Берегівщині пограбували аптеку

Гроші з каси зникли через необережність аптекарки…

Співробітникам карного розшуку Берегівського райвідділу міліції упродовж двох днів вдалося затримати злодія, який викрав гроші в сумі 2600 гривень з аптечного пункту, скориставшись неуважністю аптекарки.

Під час різдвяних свят до чергової частини берегівської міліції надійшла заява від фармацевта одного з аптечних пунктів села Вари Берегівського району. 60-річна жінка повідомила, що невідома особа викрала з каси аптеки гроші.

Як згодом з’ясували працівники міліції, провізор на кілька хвилин вийшла з приміщення аптеки, залишивши вхідні двері незамкненими, а коли повернулася, то готівки в касі вже не було. Безпечність жінки коштувала їй аж 2600 гривень, якими встиг поживитися зловмисник, скориставшись відсутністю аптекаря.

Вже через дві доби оперативникам карного розшуку Берегівщини вдалося вийти на слід аптечного злодія. Ним виявився 38-річний житель цього ж села, неодноразово судимий за вчинення крадіжок. Свою злочинну «кар’єру» злодюжка розпочав ще у 1992 році, і з того часу встиг відбути у місцях позбавлення волі аж 18 років! До речі, на даний час у Мукачівському суді триває розгляд кримінального провадження за вчинення цим чолов’ягою крадіжки.

Крадій-рецидивіст свою вину визнав повністю та розповів правоохоронцям, що попрямував до аптеки, щоб придбати ліки, які він вживає для лікування туберкульозу. Продавця на місці не виявилося, приміщення було порожнім, а спокуса – занадто великою… Він не зміг утриматися від крадіжки, тому відкрив касу та поцупив з неї гроші.

Стражам порядку вдалося вилучити у чоловіка лише 150 гривень із всієї суми викраденого. Злодюжка упродовж двох днів встиг розтринькати решту злочинної здобичі, більша половина з якої пішла на послуги таксі та відпочинок у розважальних закладах.

Слідчий Берегівського райвідділу міліції Олексій Захарченко повідомив злодію про обґрунтовану підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Покарання за вчинення даного злочину передбачено у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

– Шановні громадяни! Щоб уникнути неприємних ситуацій, бережно відносьтеся до власного майна, не залишайте його без нагляду, тим паче у незамкнених приміщеннях, – зауважив т.в.о. начальника Берегівського райвідділу міліції майор Володимир Сакалош. – Збереження та цілісність вашого майна, в першу чергу, залежить від вас самих.

Яна Денисюк, Берегівський РВ УМВС