Рятувальники пильнували за віруючими

На щастя, жодних прикрих випадків під час занурення до освяченої води не трапилось

Сьогодні, 19 січня, на водоймах закарпатські рятувальники пильнують безпеку Водохресних купань. У місцях проведення урочистого освячення води з подальшим зануренням краян у воду в області організовано 16 спеціальних рятувальних постів з чергування працівників ДСНС та залученням відповідної техніки.

Один з таких постів був облаштований в Ужгороді на Православній Набережній. Охочих зануритися в річку Уж, як завжди на свято Богоявлення, особливо багато, адже вважається, що тоді вода набуває цілющих властивостей і здатна лікувати тілесні та духовні недуги. За безпекою людей пильно стежили водолази Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області. Під пильне око рятувальників потрапляв кожний, хто наважувався зануритися в холодні хвилі Ужа. Така увага з боку служби ДСНС цілком виправдана, адже температура води на Йордан достатня для бувалого »моржа», але занизька для початківця. Наслідки купання у крижаній водоймі для непідготовленої особи передбачити важко.

Рятувальники не обмежилися самим лише чергуванням на місці проведення богослужінь, щогодини з гучномовців лунали застереження до людей, як саме їм слід безпечно поводитися поблизу водойми взимку.

Окрім цього, рятувальники розповсюджували листівки та пам’ятки щодо безпечного святкування Водохреща.

Водохресні богослужіння й традиційні у цей день купання в освяченій воді пройшли без прикрих пригод. Працівники рятувально-водолазної служби Закарпаття сподіваються, що так воно й буде протягом цілого року.

У ДСНС України у Закарпатській області