Site icon zakarpatpost.net

Рятувальники пильнували за віруючими

На щастя, жодних прикрих випадків під час занурення до освяченої води не трапилось

Сьогодні, 19 січня, на водоймах закарпатські рятувальники пильнують безпеку Водохресних купань. У місцях проведення урочистого освячення води з подальшим зануренням краян у воду в області організовано 16 спеціальних рятувальних постів з чергування працівників ДСНС та залученням відповідної техніки.

Один з таких постів був облаштований в Ужгороді на Православній Набережній. Охочих зануритися в річку Уж, як завжди на свято Богоявлення, особливо багато, адже вважається, що тоді вода набуває цілющих властивостей і здатна лікувати тілесні та духовні недуги. За безпекою людей пильно стежили водолази Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області. Під пильне око рятувальників потрапляв кожний, хто наважувався зануритися в холодні хвилі Ужа. Така увага з боку служби ДСНС цілком виправдана, адже температура води на Йордан достатня для бувалого »моржа», але занизька для початківця. Наслідки купання у крижаній водоймі для непідготовленої особи передбачити важко.

Рятувальники не обмежилися самим лише чергуванням на місці проведення богослужінь, щогодини з гучномовців лунали застереження до людей, як саме їм слід безпечно поводитися поблизу водойми взимку.

Окрім цього, рятувальники розповсюджували листівки та пам’ятки щодо безпечного святкування Водохреща.

Водохресні богослужіння й традиційні у цей день купання в освяченій воді пройшли без прикрих пригод. Працівники рятувально-водолазної служби Закарпаття сподіваються, що так воно й буде протягом цілого року.

У ДСНС України у Закарпатській області

Exit mobile version