Депутат від «Батьківщини» прокоментував ставки податку на нерухомість в Ужгороді

Депутати Ужгородської міськради з третьої спроби таки спромоглися затвердити рішення.
Про місцеві податки і збори, в тому числі й ставки податку на нерухомість в Ужгороді. Про те, чому так складно відбувався цей процес розповів керівник фракції «Батьківщина» в Ужгородській міськраді Василь Гнатків.

Перше, що викликало спротив у депутатів, це те, що про проект рішення не був своєчасно оприлюднений на сайті міськради, як того вимагає Закон Про доступ до публічної інформації. Крім того, серед депутатів ради є особи, які володіють чималою кількістю нерухомих об‘єктів в місті, а відтак, для них навіть зайві 50 копійок за 1 метр квадратний перетворюються в кількатисячні витрати. Наші депутати проект підтримали, бо більшість Ужгородців ставки податків фактично не зачіпають, – повідомив В. Гнатків.

Згідно з ухваленим рішенням, за кожний понаднормовий квадратний метр житла (квартири до 60 квадратів і будинки до 120 квадратів не оподатковуються) ужгородці сплачуватимуть по 5 гривень податку (0,4 % від мінімальної зарплати), повідомляє прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

http://nedilya.net