“Дорожній контроль” та ДАІ-шники посварились через золотий ланцюжок

Інцидент за участю журналістів “Дорожнього контролю” – організації, яка бореться із Державтоінспекцією – та працівникв ДАІ стався на трасі Київ-Чоп у с. Нижні Ворота, на в’їзді у Закарпатську область. В обох сторін конфлікту – свої версії того, що сталося, кожна називає іншу провокаторами.

До Свалявського райвідділу міліції приблизно о 19:45 телефоном надійшло повідомлення, що в автомобілі “Інфініті” червоного кольору на номерах США перевозиться вибухівка. Автомобіль зупинили і заблокували, але водій та пасажири відмовилися представлятися, – написав Подебрій.

Невдовзі у “Дорожньому контролі” заявили, що машину з їх журналістом Виталієм Косенком та активістом Олександром Куницьким заблокувала міліція, а представники МВС намагаються силою відібрати в них відеокамеру.

Машину невдовзі перевірили, вибухівки у ній не знайшлося. Однак їхати з Нижніх Воріт активісти не стали. Віталій Косенко помітив, що з його руки зник золотий ланцюжок, і заявив, що його пограбував міліціонер.

Щоправда, як повідомив з місця подій журналіст “Спеціального контролю” Олександр Матяшовський, ланцюжок згодом знайшли; але активісти переконані, що його підкинули працівники посту ДАІ. Заяву про пограбунок поїхали оформляти у Свалявський райвідділ УМВС. За словами Олександра Матяшовського, провести остаточні слідчі дії у райвіддділі не вдалося.

У “Дорожньому контролі” обіцяють невдовзі викласти відео, яке має додати подробиць щодо інциденту і допомогти встановити, що там насправді відбулося. Наразі відео не оприлюднене.

Олег Подебрій, речник УМВС у Закарпатській області