Закарпатська прокуратура підрахувала корупціонерів

137 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення за минулий рік зареєстровано у прокуратурі Закарпатської області. Ще 12 проваджень залишилися у розгляді з минулих років, повідомляє прес-служба прокуратури.

На вимогу прокуратури від займаних посад відсторонено 24 підозрюваних, семеро корупціонерів звільнені з роботи. До суду передано 65 обвинувальних актів стосовно 72 осіб, в тому числі 10 з угодами про визнання винуватості. Зокрема, 31 обвинувальний акт стосується одержання неправомірної вигоди, а два – її надання.

29 обвинувальних актів, скерованих до суду, стосувалися привласнення бюджетних коштів. Троє закарпатських корупціонерів потрапили на лаву підсудних через зловживання службовим становищем.

У сфері освіти до суду направлено три обвинувальних акти, стільки ж – у сфері охорони довкілля. Чотири стоуються злочинів у сфері охорни здоров’я, два – земельних відносин, по одному – в паливно-енергетичному комплексі, банківській системі та у сфері приватизації.

За корупцію судять трьох працівників лісової охорони, стільки ж працівників податкової та органів внутрішніх справ, двох – митниці, одного військовослужбовця, працівника муніципальної поліції, працівника державної служби надзвичайних ситуацій і державного виконавця.

Уже цього року при одержанні неправомірної вигоди затримані митник, лікар та працівник освітньої сфери.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області