Найвищий показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції зареєстровано в Ужгороді

Епідемічна ситуація з ГРВІ в області за 4 календарний тиждень.

Як повідомила начальник відділу епіднагляду та санітарної охорони території головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби у Закарпатській області Вікторія Дьордяй за 4 календарний тиждень 2015 року до лікувально-профілактичних закладів області з приводу захворювання на ГРВІ та грип звернулися 3415 осіб.

Рівень захворюваності збільшився у порівнянні з попереднім тижнем року у 1,6 рази. Серед захворілих 58,0% становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення області складає –27,2 на 10 тисяч населення, що на 45,7% нижче епідемічного порогу.

Найвищий показник захворюваності на ГРВІ зареєстровано по м. Ужгород, найменший у Рахівському районі. Серед дитячого населення найвищий рівень захворілих реєструється у віковій групі 5-14 років (877 випадків). Госпіталізовано 4,4% від усіх захворілих, з яких 71,1% становлять діти.

З початку епідемічного сезону щеплено проти грипу 3182 особи. Серед щеплених – діти до 17 років складають 30,7%. Усі вакциновані особи належать до груп медичного, епідемічного та високого професійного ризику. За останній тиждень щеплено 13 осіб серед медичних працівників та 7 дітей груп медичного ризику.

Інформація щодо реєстрації випадків поствакцинальних ускладнень при застосуванні імунобіологічних препаратів проти грипу із закладів охорони здоров’я області не надходила.

Фахівцями Держсанепідслужби області надалі продовжується моніторинг за рівнем захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції та проводиться широка агітаційно-просвітницька робота серед жителів області з метою покращення обізнаності населення з питань профілактики захворювань респіраторною групою інфекцій, в т.ч. щодо необхідності і користі вакцинації.

http://nedilya.net