На Закарпатті посилюються заходи задля безпеки громадян та об’єктів інфраструктури

Таке завдання поставив перед керівниками обласних державних адміністрацій Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк  під час всеукраїнської селекторної наради, яка відбулась за участю Секретаря РНБО Олександра Турчинова, керівників правоохоронних відомств та Національної гвардії.

Закарпаття під час селектору представляли заступник голови облдержадміністрації Михайло Рівіс, очільники правоохоронних відомств, силових структур краю, а також управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області.

«Основне завдання сьогоднішньої наради – координація дій органів влади з метою забезпечення безпеки громадян, охорони найбільш важливих об’єктів інфраструктури, громадського порядку, посиленого режиму патрулювання українських міст, щоби кожен українець відчував себе в безпеці у цій вкрай складній ситуації», – зазначив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Як зауважив присутній на нараді Секретар РНБО Олександр Турчинов, на сході держави відбувається загострення ситуації, і російсько-терористичними угрупуваннями проводяться системні заходи для дестабілізації ситуації в Україні. «Саме тому ми повинні забезпечити адекватні контртерористичні заходи. Йдеться про організацію патрулювання міст, активні дії правоохоронців по локалізації будь-яких сепаратистських елементів або тих, хто підтримує сепаратизм», – підкреслив Олександр Турчинов.

Відтак, керівник Уряду Арсеній Яценюк доручив головам обласних державних адміністрацій проводити щоденні оперативні наради з представниками силових відомств для координації роботи з безпеки громадян і об’єктів інфраструктури.

Глава Кабміну також наголосив, що голови ОДА, які за законом керують цивільною обороною на відповідних територіях, повинні перейти в щоденний оперативний режим роботи.

Після завершення селекторної наради заступник голови ОДА Михайло Рівіс доручив присутнім керівникам структур та відомств вжити заходів для виконання поставлених Прем’єр-міністром України завдань, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» в управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

http://nedilya.net