Двом сиротам суд повернув батьківську хату

Рішенням Тячівського районного суду, задоволено позов Тячівської районної прокуратури про визнання за двома дітьми-сиротами, права власності на житловий будинок з надвірними спорудами вартістю майже 70 тис.грн., який був побудований їхніми батьками.

Двоє рідних братів з смт.Буштино, які залишились круглими сиротами після смерті батьків, навчаються в Домбоківській спеціальній ЗОШ – інтернат для дітей-сиріт і дітей, де перебувають на утриманні установи.

При цьому, прокуратурою з’ясовано, що діти є власниками земельної ділянки площею 0,09 га в смт. Буштино. Однак, житловий будинок не був зареєстрований належним чином їхніми батьками.

Відтак, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою, в якій вимагала визнати за дітьми право власності на вказаний житловий будинок з надвірними спорудами.

Наразі вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі та 21 січня за дітьми-сиротами зареєстровано право власності на житловий будинок.

Крім цього, вже у січні поточного року прокуратурою району пред’явлено позов про визнання права власності за трьома дітьми сиротами на земельну ділянку та житловий будинок площею майже 55 м2 балансовою вартістю понад 220 тис. гривень.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області