Рахівчан попереджатимуть про повінь СМС-ками

Про надзвичайні ситуації в Рахівському районі населення будуть попереджувати за допомогою SMS та електронної пошти. Для такого оповіщення призначена система GIS (Geographic Information Systems), яку презентували у райдержадміністрації.

Короткий семінар, під час якого сторони обмінялись досвідом, провели представники повітової ради Марамурешу та румунські менеджери і учасники проекту, повідомляє прес-служба Рахівської РДА. Зі встановлених на території району пристроїв дані про рівень води у басейні Тиси, опадів тощо передаватимуться на сервер, оброблятимуться і в онлайн-режимі наноситимуться на карту.

Допомагатиме така система і при пожежах. При належному управлінні вона може показувати пожежникам найближчі до джерела загоряння гідранти чи водойми, небезпечні об’єкти, визначати ступені ризику тощо. Можна підключати до системи також камери спостереження.

У рамках чергового етапу проекту Рахівському району передадуть мобільні сирени, які встановлять у населених пунктах від села Луги до Білої Церкви. Місцеві рятувальники запропонували скомпонувати систему із вже протестованою мережею управління за допомогою GSM-зв’язку. Це дасть змогу контрольному пункту ДСНС оперативно реагувати на надзвичайні події, вмикати сирени у населених пунктах та керувати мобільними групами рятувальників.

Проект реалізують за програмою Транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна.

Про це повідомляють у Рахівській РДА