Замість солотвинців житло у Тереблі можуть віддати біженцям зі Сходу

У новозбудованому кварталі в смт. Теребля Тячівського району можуть дати житло шестистам вимушеним переселенцям. Для цього, однак, потрібна спеціальна урядова постанова, повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

На селекторній нараді з представниками Кабінету міністрів і ДСНС голова обладміністрації Василь Губаль зазначив: “Квартал зі школою та садочком готовий, але солотвинці не хочуть туди переселятися. Тож я звертаюся до урядових структур – Мінрегіонбуду, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції – з цього приводу. Потрібне рішення від Кабміну. Якщо буде відповідна урядова постанова, може вестися мова про те, аби в селищі знайшли собі житло переселенці. Йдеться про шістсот осіб”.

На обласному рівні призначення кварталу в Тереблі змінити не можуть, адже на його будівництво були виділені цільові бюджетні кошти – саме на переселення солотвинців.

Водночас, додавли в ОДА, на Закарпатті формується база даних родин, які зголосяться прийняти в себе людей із постраждалих регіонів, у тому числі дітей. З такими пропозиціями вже можна звертатися в структури Закарпатської ОДА.

Загалом на Закарпатті зараз зареєстровано близько трьох з половиною тисяч вимушених переселенців.

Прес-служби Закарпатської ОДА