В ужгородській школі вивчатимуть угорську як другу іноземну

Як другу іноземну мову опанують школярі ЗОШ №2

Голова обласної ради Володимир Чубірко провів зустріч з керівником Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці II, головою Закарпатського угорськомовного педагогічного товариство, депутатом облради Ілдікою Орос. Йшлося про можливість реалізації пілотного проекту в одній з ужгородських шкіл – вивчення як другої іноземної мови угорської.

За словами керівник ради наразі у ЗОШ №2 Ужгорода зацікавлені такою пропозицією. «В нас в області проживає велика угорська громада. В школах мають вивчати другу іноземну, тому й пропонується запровадити перший такий пілотний проект в області – вивчати угорську. Нині з області понад 2,5 тисячі молодих людей вчаться у вищих навчальних закладах Угорщини. Тому для багатьох нинішніх школярів знання угорської мови стане в нагоді», – вважає Володимир Чубірко.

З цим погоджується є ректор Закарпатського угорського інституту. Такі пропозиції вже озвучували й в Хусті, і у одному з сіл Ужгородщини. «Тому якщо першою стане школа обласного центру, це буде доречно. Ми в свою чергу готові всіляко долучитися, надати методичну допомогу в тому, щоб тут змогли вивчати як другу іноземну угорську», – каже ІлдікоОрос. Наразі ще потрібно узгодити з міносвіти програму навчання угорської як другої іноземної.

Також Володимир Чубірко повідомив, що друкуватимуть підручники для наших шкіл в Угорщини, за їх рахунок. Про це було домовлено на нещодавній зустрічі з угорською делегацією.

Прес-служба облради