Мукачвський викладач нічому не навчився

Прокуратурою міста Мукачева скеровано до суду обвинувальний акту у корупційному кримінальному провадженні відносно посадовця Мукачівського державного університету, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, – тобто одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене повторно.

Як повідомив прокурор міста Мукачева Віктор Данканич: “Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 та 18 грудня 2014 року старший викладач Мукачівського державного університету, одержав від декількох студентів неправомірну вигоду – загалом близько 4600 гривень. Кошти викладач взяв за успішне завершення навчання та здачу ними іспиту.

За клопотанням прокурора відносно викладача було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та на час слідства усунуто від основної та сумісної посад. Наразі, подальшу долю чоловіка вже визначить суду.

За санкцією ч.3 ст. 368 КК України викладачу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області