Військовий збір продовжено

Його сплата продовжена до завершення формування Збройних Сил України

Сплату військового збору у 2015 році продовжено до завершення реформи Збройних Сил України. Законодавець визначив, що оподатковуються півтора відсотками доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку, який визначатиметься по аналогії з доходами, що обкладаються ПДФО.

Водночас, доходи військовослужбовців, отримані у вигляді грошового забезпечення, також оподатковуються військовим збором. При цьому ПКУ не передбачено виплату грошової компенсації військового збору, який утримується з грошового забезпечення військовослужбовців, як це визначено для податку на доходи фізичних осіб.

Тож наразі платниками військового податку є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи із джерела їх походження в Україні та податкові агенти. Це передбачено Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області