“Тонкощами” закарпатської мобілізації уже зацікавився Генштаб

Закарпаття – одна з областей, де найменше тих, хто отримав повістки і тих, хто пройшов медкомісії в рамках проведення четвертої хвилі мобілізації. Тому в області працює перевірка Генштабу, командування сухопутних військ та оперативного командування Північ.

Військові лікарські комісії Закарпаття вже оглянули 901 військовозобов’язаного, з них – 401 скерували на додаткові медичні обстеження. Але 171 чоловік проходять ці обстеження строком, що перевищує нормативні 10 днів. Про це повідомив сьогодні заступник обласного воєнкома Юрій Величканич на нараді представників облвійськкомату та медицини краю.

Військові пропонували мінімізувати термін перебування в медичних закладах під час дообстеження до трьох діб.

Також для попередження випадків ухилення від призову осіб, які скаржаться на здоров’я запропонували встановити більш оперативний та чіткий обмін інформацією щодо військовозобов’язаних, які перебувають у медзкладах і підпадають під мобілізацію.

Ішлося і про проблеми мобілізації медиків-офіцерів запасу – із 21 лише 4 уже проходять навчання на полігоні, у решти – «букет причин».

Обговорюючи проблеми проходження медичних оглядів четвертої хвилі мобілізації начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Василь СКРИП наголосив, що відправити служити дійсно хвору людину – не менший гріх, ніж сприяти ухиленню здорової.

Прес-служба управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА