Закарпатців запрошують до обговорення регіонального розвитку

Стратегія розвитку на період до 2020 року

За участі науковців, громадськості, представників влади та бізнесу Закарпаття розроблено проект Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року, який розміщено на сайтах обласної ради та облдержадміністрації.

У розробленому фахівцями проекті Стратегії розвитку області пріоритетами визначені: розвиток людського та соціального капіталу; формування конкурентоспроможності та інноваційності економіки регіону; інтегрований розвиток сільських і міських громад та територій; забезпечення якості і безпеки довкілля та просторової гармонії. Відповідно до визначених операційних цілей та конкретних завдань, упродовж наступних 6 років будуть поетапно втілюватись стратегічні цілі для економічного розвитку Закарпатської області.

Всіх бажаючих, запрошуємо долучитися до обговорення та подання пропозицій до проекту Стратегії. Пропозиції подавати департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації на електронну адресу:economy@carpathia.gov.ua.

Довідково: З метою розроблення проекту Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року розпорядженням голови ОДА від 18.08.2014 №250 затверджено координаційну раду з розроблення проекту Стратегії розвитку краю на найближчі 6 років, до якої увійшли представники влади, бізнесу, громадськості та науковці.

Державна стратегія спрямована на визначення завдань та інструментів для розв’язання соціальних проблем, підвищення економічного потенціалу територій, продуктивності їх економіки, прибутковості бізнесу та доходів населення Закарпаття і, як наслідок, створення умов для загального підвищення стандартів, якості життя та розвитку бізнес-середовища.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА