Зведений бюджет Закарпаття отримав 182 млн 775 тис. грн податків

За перший місяць роботи у новому році

Протягом першого місця 2015 року Зведений бюджет Закарпаття отримав 182 млн 775 тис. грн податків та зборів. Якщо порівняти податкові надходження, які адмініструють територіальні органи Головного управління ДФС у Закарпатській області з січнем 2014 року, то показник надходжень збільшився на 37 млн 270 тис. грн.

Нагадуємо, що 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Таким чином, набула чинності податкова реформа, яка скоротила кількість податків і зборів в Україні з 22 до 11. Залишились: податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, акцизний податок, екологічний податок, рентна плата, мито, податок на майно, єдиний податок, збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір.

Одним із аргументів на користь податків, які залишились, зокрема податку на доходи фізосіб, податку на додану вартість та єдиного податку є те, що частка, наприклад, цих трьох податків у Зведеному бюджеті Закарпатської області становить понад 73%.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області