Проблеми з оплатою спожитої електроенергії має не тільки Ужгородський водоканал

Минулого тижня ПАТ «Закарпаттяобленерго» надіслало Мукачівському міському комунальному підприємству «Мукачівводоканал» попередження про відключення об’єктів підприємства від електропостачання. Причиною цього, як йшлося в листі, є невиконання споживачем умов договору про постачання електричної енергії, що полягало у неоплаті виставлених МРЕМ рахунків.

ПАТ «Закарпаттяобленерго» проінформувало боржника, що в разі несплати з 9 по 12 лютого відбуватиметься почергове відключення об’єктів комунального підприємства від енергопостачання. Причиною такого вимушеного кроку, як відомо, є надзвичайний стан в енергетиці України та лист Мінпаливенерго, який зобов’язує всі обласні енергопостачальні компанії відключати боржників від електроенергії.

Як повідомив перший заступник генерального директора-директор з енергозбуту ПАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк, на щастя, до відключення не дійшло. «Міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл запевнив ПАТ «Закарпаттяобленерго» в тім, що проблему заборгованості найближчим часом буде вирішено, – розповів А. Мартинюк. – Зокрема, міський голова Мукачева повідомив, що у міському бюджеті міста на 2015 рік виділено дотацію для ММКП «Мукачівводоканал» у розмірі 6 млн. грн. для погашення заборгованості перед Мукачівським МРЕМ за використану електроенергію. Наразі бюджет проходить експертизу, що й затримує проведення платежів у повному обсязі. Але нам гарантували, що заплановані видатки в розмірі 500 тис. грн., передбачені на покриття заборгованості у січні 2015 року, будуть сплачені у лютому разом із запланованою сумою погашеної заборгованості. Очікувана сума додаткової субвенції у лютому 2015 р. становитиме 1 млн. грн.».

Керівництво ПАТ «Закарпаттяобленерго» висловлює подяку громаді та владі міста Мукачева за розуміння ситуації та постійну готовність до співпраці.

Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»