Закарпатські митники виявили черговий вантаж контрабанди

У паливному баку автомобіля «Volkswagen Sharan» та вагоні, який перевозив котуни вчора, 11 лютого, працівники Закарпатської митниці виявили контрабандні тютюнові вироби.

 Зокрема, напередодні на митний пост «Дякове» Закарпатської митниці ДФС на автомобілі «Volkswagen Sharan», 1997 року випуску, заїхав громадянин Румунії. Під час митного огляду у паливному баку його автомобіля виявлено приховані 48 блоків цигарок, з яких 47 блоків російського виробництва торгової марки «Viceroy» та 1 блок українського «Kent».

Таким чином, громадянин Румунії вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, з використанням спеціально виготовленого тайника (сховища).

Наразі, транспортний засіб вилучено, а щодо громадянина складено протокол про порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.Другий випадок з виявленням цигаркової контрабанди стався на залізничному пункті пропуску «Саловка» Закарпатської митниці ДФС.

Так, при проведенні спільного митно-прикордонного контролю потягу, який завантажувався в м. Полтава та слудував в Угорщину, було виявлено 6 ящиків «JIN LING» іноземного виробництва без українських акцизних марок. Тютюнові вироби були упаковані у картонні коробки та поліетиленові пакети й заховані в котунах, які потяг переміщував. Наразі, цигарки вилучені, а потяг відправлено за призначенням.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області