Міліціонери розповіли про допит і побиття

Днями на деяких Інтернет-сайтах з′явилася інформація про те, що працівники Ужгородського міськвідділу міліції побили громадянина І. та проводили з ним допит. Як же все було насправді?

Чоловік, про якого йдеться, справді перебував 6 лютого в адмінбудівлі Ужгородського міськвідділу міліції. Даний громадянин І. лише 17 січня ц.р. звільнився з місць позбавлення волі, де відсидів «від дзвінка до дзвінка» 10 років за скоєння розбійного нападу, вчиненого з особливою зухвалістю. Тепер же недавній «зек» знову попав у поле зору міліції після низки нещодавніх пограбунків жінок.

Днями до Ужгородського міськвідділу міліції звернулися троє ужгородок, які повідомили, що їх було пограбовано. Зі слів заявників, злочини були скоєні у одному й тому ж мікрорайоні міста, за схожою схемою. Було зрозумілим, що в місті з′явився грабіжник-серійник, і його потрібно терміново затримувати.

Одна з потерпілих, 37-річна ужгородка, надала опис верхнього одягу зловмисника, який відібрав від неї сумочку з грошима, мобільним телефоном та документами. У схожу куртку був одягнутий і згаданий громадянин І. Тож його запросили в міськвідділ для проведення слідчо-оперативних дій. Після цього в Інтернеті й з′явилася «сенсаційна» інформація про його допит і побиття…

Цікаво, чому цей громадянин відразу ж не повідомив компетентні органи, ту ж прокуратуру, про те, що працівники міліції спричинили йому тілесні ушкодження, а спершу оприлюднив інформацію на Інтернет-сайтах?

Врешті, після низки публікацій цей громадянин написав заяву до Ужгородського міськвідділу міліції. Це сталося 9 лютого о 16.45 год. В заяві він повідомив, що 6 лютого близько 19-ї години до будинку за місцем його проживання приїхали троє працівників міліції. Після того, як заявник назвав свої анкетні дані, міліціонери йому повідомили, що вони приїхали саме за ним. Далі нібито схопили чоловіка за руки та відвели до машини, при цьому нанесли йому тілесні ушкодження…

Відповідно до вимог закону, звернення цього громадянина було зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події Ужгородського міськвідділу міліції. Зібрані матеріали направлено в прокуратуру м.Ужгорода. Паралельно керівництвом УМВС призначено перевірку Інспекцією з особового складу озвучених звинувачень на адресу правоохоронців. Нині всі без виключення факти, наведені в публікаціях, в т.ч. й звинувачення щодо нетверезого стану співробітників міліції, підлягають всебічному вивченню.

У випадку підтвердження їх достовірності матеріали перевірки будуть спрямовані в прокуратуру для прийняття законного рішення.

Щодо розстеження заяв від ужгородок про пограбунки шляхом «ривка» жіночих сумочок в обласному центрі, то воно триватиме й надалі. Адже останнім часом такого роду зухвалі злочини є рідкістю в нашому місті. Без жодного сумніву злочинець сам не зупиниться, а під прикриттям темряви знаходитиме нових жертв на вулицях міста. Тож його слід негайно зупинити!

Повертаючись до нашої теми, то якщо в ході слідства, а надалі в суді буде доведено причетність згаданого скаржника на міліцію до злочинів – пограбунків жителів міста, то йому знову доведеться надовго відправитись туди, звідкіля він нещодавно повернувся…

Інформація Ужгородського МВ УМВС