Пєсков: Савченко не потрапляє під досягнуте в Мінську положення про амністію

За словами Пєскова, амністія не може поширюватися на тих, хто знаходиться в інших країнах

Народний депутат України, льотчиця Надія Савченко не потрапляє під досягнуте в Мінську положення про амністію. Про це повідомив “ТАСС” прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

“Цей пункт говорить про тих людей, які знаходяться на території України; амністія не може поширюватися на тих, хто знаходиться в інших країнах”, – заявив Пєсков.

За його словами, питання про долю Савченко піднімалося на переговорах президентом України Петром Порошенком, а також президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель.

“Путін дав докладні роз’яснення щодо цього випадку. Щодо Савченко йдуть слідчі дії; ступінь її провини визначить суд”, – підкреслив Пєсков.

Відзначимо, що в документі під назвою “Комплекс заходів, спрямований на імплементацію мінських домовленостей” йдеться про забезпечення помилування та амністії шляхом введення в силу закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв’язку з подіями, що мали місце в окремих районах Донецької і Луганської областей України.

Нагадаємо, за підсумками переговорів у Мінську президент України Петро Порошенко повідомив, що була досягнута домовленість про звільнення Савченко.

У Росії Надію Савченко підозрюють у причетності до смерті двох російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону з РФ. Савченко в знак протесту 15 грудня оголосила голодування, що триває досі.

112.ua