З  гори Петрос зірвалися двоє альпіністів

Під час підйому на гору Петрос через сильне обледеніння схилів у сторону полонини Гармонеська впав один із альпіністів з Дніпропетровська. Пізніше зірвався і його товариш. Рятувальникам довелося шукати туристів до ночі.

Про це повідомляє Управління ДСНС у Закарпатській області.

Увечері 17 лютого в районі г. Петрос Рахівського району заблукали двоє туристів із м. Дніпропетровськ. Чоловіки віком 43 та 45 років, не зареєструвавшись попередньо у рятувальному підрозділі, вирушили підкорювати гірську вершину. Через сильне обледеніння схилів один із них впав у сторону полонини Гармонеська. Незабаром й інший не втримався на горі та впав у бік полонини Головчеська. Відтак обидва туристи втратили орієнтир і загубилися. До служби порятунку подзвонив 45-річний альпініст, оскільки в другого учасника групи мобільний телефон був розряджений.

На пошуки туристів о 18:30 вирушили працівники гірських пошуково-рятувальних відділень смт Ясіня та с. Лазещина. О 21:30 на полонині Головчеська вони відшукали одного з альпіністів. Іншого о 23:30 знайшли в районі полонини Гармонеська. Як виявилося, під час падіння той отримав незначні забої обличчя. Відтак фельдшер пошукової групи надав йому першу долікарську допомогу. Його товаришеві медичне втручання не знадобилося. Обох туристів доставили в с. Лазещина, звідки вони повертатимуться додому, – йдеться у повідомленні рятувальників.

http://zaholovok.com.ua