Працівників прокуратури попередили про наслідки неналежного виконання своїх обов’язків

Володимир Янко попередив своїх підлеглих про наслідки невиконання чи неналежного виконання своїх обов’язків

19 лютого на координаційній нараді керівників правоохоронних органів краю з порядком денним «Про стан боротьби із злочинністю та корупцією», прокурор Закарпатської області Володимир Янко наголосив, що зараз громадськість і Президент країни оцінюватиме нашу роботу саме через призму боротьби з корупцією.

.«Час змінився, змінилася країна і ніхто вже не буде терпіти неефективну роботу правоохоронців» – підкреслив прокурор області, нікому не дозволено працювати в півсили, маємо робити днями і ночами, якщо треба, але так, аби було не соромно перед народом».

Участь у координаційній нараді взяли керівництво УСБУ, УМВС та ДФС в області, усі міжрайонні прокурори та начальники міськвідділів міліції.Володимир Янко зазначив, що приємним є той факт, що Закарпатська область чи не єдина в Україні, де не було розпочато жодного кримінального провадження щодо активістів Майдану через їх громадську позицію, не зафіксовано переслідування громадян, які у листопаді – грудні 2013 та січні-лютому 2014 років брали участь у мирних акціях протесту. Це засвідчує свідомість закарпатців навіть у ті складні і буремні часи.Обговорено основні пріоритети у роботі, нові вимоги керівництва держави та очікування суспільства.

Прокурор Закарпатської області поставив конкретні вимоги і наголосив на відповідальності кожного правоохоронця за результат.

А вимоги за словами Володимира Янка це – реальна і жорстка боротьба з корупцією у всіх сферах. «Кожен правоохоронець повинен бути безстрашним і професійним. Я розумію, що Закарпаття – унікальний регіон, тут люди часто між собою пов`язані родинними зв`язками чи дружніми, але не має бути кумівства. Перед Законом усі мають бути рівні. Будь-хто, хто дозволив собі його порушити – повинен за це відповісти»

Прес-служба прокуратури Закарпатської області