У війні на сході України загинув доброволець з Міжгірщини Василь Росоха

На сході України загинув 22-річний закарпатець з Міжгірщини Василь Росоха, котрий захищав цілісність держави, зокрема оберігав мир і спокій жителів Маріуполя.

Юний герой був справжнім патріотом своєї країни, адже, не чекаючи повістки з військкомату, з власної ініціативи вирушив у зону АТО.

У війні на сході України загинув доброволець з Міжгірщини Василь Росоха

Більше двох місяців у складі добровольчого батальйону “Свята Марія” разом із побратимами ніс службу на околицях Маріуполя, здійснюючи патрулювання на прилеглих до міста територіях і чергуючи на блокпостах.

За попередньою інформацією, смерть спіткала Василя Росоху та ще двох бійців батальйону, коли вони пересувалися транспортним засобом. За яких обставин — наразі невідомо.

Народився Василь Росоха 29 червня 1992 року в селі Негровець. Після закінчення 9 класу місцевої школи вступив у Київський фінансово-економічний коледж, який закінчив у 2010 році. Після став студентом Національного університету державної податкової служби України в м. Ірпінь. Заочно навчаючись у вузі, працював на сезонних роботах, аби оплатити за навчання. Він зарекомендував себе самостійним і цілеспрямованим юнаком і, звичайно, не хотів обтяжувати своїх батьків — Юрія Юрійовича й Олену Василівну, які завжди пишалися своїм сином, котрий ще так багато планував зробити в своєму житті.

 

 

 

 

 

 

Коли торік розпочався Євромайдан, Василь Росоха став активним його учасником, адже щиро вірив у кращу Україну. У грудні 2014-го та січні 2015 року неодноразово їздив на віча до Києва, Ужгорода, Мукачева відстоювати справедливість у державі і права українців. Там, не шкодуючи сил, стояв до останнього, бо сподівався, що все це принесе позитивні результати. Якщо не тепер, то в майбутньому.

Батальйон “Свята Марія” прощатиметься із Василем Росохою та його побратимами завтра, 24 лютого. Опісля закарпатця на поховання доправлять додому, повідомили у Міжгірській райраді.

http://zakarpattya.net.ua