Архієпископ Феодор звершив читання покаянного канону в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода

У середу першої седмиці Великого посту, Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Велике повечір’я з читанням покаянного канону в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода.
Архіпастир разом із соборним духовенством монастиря звершив читання третьої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського.
Після Повечір’я, владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

“В цьому році Великий піст є особливим та важливим для всього українського народу. Ми чекаємо посту, жадаємо його, хочемо вирватися з круговороту суєтного повсякденного нашого життя, щоб знов почути тихенький стук в двері нашого серця Христа. Побачити образ Христа розп’ятого – особливе завдання в теперішньому пості. Рекомендую, заходячи до храму, очима одразу знайти Голгофу. Підійдіть, просто постійте, будуть сили – відверто помоліться або просто станьте й помовчіть. І ви відчуєте необхідність, потребу і те, що ми не можемо бути вдалині, а тільки поруч з Христом. Тому що життя без Бога просто немислиме. Ми маємо в пості йти поруч з Тим, Хто ні на мить нас не залишає Своєю благодаттю і щедротами. Ми повінні йти поруч з розпятим Христом. Біля Нього. Ні одного кроку вперед, назад чи в сторону. Голгофа має бути в нашому серці щодня», – наголосив архієрей.

26 лютого, у четвер першої седмиці Великого посту, о 17-й годині Високопреосвященніший Феодор звершить Велике повечір’я з читанням Великого канону преподобного Андрія Критського в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

http://mukacheve.church.ua