Пиятика закінчилась у райвідділі

Напросившись в гості й хильнувши зайвого, колишній «зек» накинувся з ножем на товариша по чарці. На щастя, поранення шиї виявилось не смертельним.

Серед ночі до чергової частини Берегівського РВ УМВС надійшов дзвінок від 35-річного мешканця селища Батьово Берегівського району. Чоловік просив правоохоронців прийняти міри до односельця, який завдав тілесних ушкоджень його брату-близнюку.

Працівники слідчо-оперативної групи райвідділу міліції, які виїхали за повідомленням, з’ясували обставини події. У будинку по вул.Кошута в смт.Батьово відбувалося застілля. Господар розпивав алкогольні напої разом із своїм 35-річним знайомим. В цей час до них завітав непроханий гість – 44-річний односелець, який нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за пограбунок. Гість нахабно напросився на чарку, й господар оселі не зміг йому відмовити. Вже втрьох продовжили розпивати алкогольні напої.

Під час застілля між захмелілими гостями виник конфлікт. У результаті сутички 44-річний колишній «зек» схопив зі столу кухонний ніж і полоснув ним по шиї свого опонента. Після чого втік, не забувши прихопити знаряддя скоєння злочину – ніж.

На щастя, удар був не сильним, і лезо не зачепило життєво важливих артерій. Наразі потерпілий вже вдома, його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Слідчим відділенням Берегівського райвідділу міліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст.125 ч.1 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських чи виправних робіт терміном до 200 годин.

– Зловживання спиртними напоями часто призводить до вчинення протиправних дій, – каже начальник Берегівського РВ УМВС підполковник міліції Микола Куриця. – За статистикою, більшість кримінальних та адміністративних правопорушень, особливо вчинених на грунті побутових відносин, скоюються саме у стані алкогольного сп’яніння.

Яна Денисюк, Берегівський РВ УМВС