Іршавчанин зберігав під килимом бойову гранату

В ході проведення операції «Зброя та вибухівка» працівники карного розшуку Іршавського райвідділу міліції вилучили у 47-річного мешканця с.Дунковиця бойову гранату Ф-1.

Іршавські оперативники отримали інформацію про те, що 47-річний мешканець с.Дунковиця зберігає у себе вдома бойову гранату. До нього навідалися розшуковики й виявили загорнуту в ганчірку бойову гранату Ф-1, яку господар ховав під килимом. Як розповів чоловік, цю гранату привіз його покійний родич із Києва…

Вилучену гранату, як розповів начальник Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко, направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС області. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження з бойовими припасами або вибуховими речовинами), проводиться перевірка.

Правоохоронці нагадують громадянам, що виявленні вибухонебезпечних предметів слід бути вкрай обережними, бо від вологи, від невеликої іскри чи удару граната може вибухнути. Таких небезпечних трофеїв нині можна багато привезти зі Сходу, тому слід про небезпечні знахідки відразу ж повідомляти в міліцію.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС