Закарпатців учили берегтися вогню

Рятувальники розказали про пожежжну безпеку і дорослим, і дітям.

25 лютого дорослі та юні мешканці с. Баранинці Ужгородського району зустрічалися з рятувальниками, аби дізнатися більше інформації щодо пожежної безпеки. Профілактичне відпрацювання у населеному пункті провели працівники Ужгородського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області. За один день із роз’яснювальними бесідами вони охопили місцеві органи влади, навчальні заклади та приватні дворогосподарства Баранинців.

Насамперед у приміщенні сільської ради була проведена нарада за участі начальника Ужгородського МРВ У ДСНС Віталія Ільницького та Баранинського сільського голови Юрія Марусяка, яку присвятили весняно-літньому пожежонебезпечному періоду. Зокрема, розглядалися проблеми спалювання сухої трави та чагарників, необережного поводження з вогнем та інші.

Далі рятувальники почергово відвідали Баранинську ЗОШ І ст. і місцевий дитсадок, де в доступній формі розповіли дітлахам основні правила протипожежної безпеки та цивільного захисту. Також, малечі нагадали порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів і порадили при перших ознаках загрози для життя дзвонити до служби порятунку «101». Крім цього, дітей застерегли від пустощів із вогнем, які можуть призвести до руйнівної пожежі. На вулиці учні мали змогу роздивитися пожежну машину та приміряти на себе спорядження вогнеборця.

Наостанок працівники ДСНС навідалися до приватних дворогосподарств с. Баранинці, аби провести роз’яснювальні бесіди з місцевим населенням. Найбільшу увагу приділили зустрічі з багатодітними і неблагополучними сім’ями, а також родинами, у будинках котрих останнім часом трапилися загорання. Людям розповіли про правила пожежної безпеки в побуті й роздали інформаційні листівки задля кращого засвоєння почутої інформації.

У ДСНС України у Закарпатській області