Чи наживається голова Закарпатської ОДА на здорожчанні хліба

Незважаючи на бурхливу критику закарпатської влади щодо бездіяльності у напрямку регулювання цін, зокрема на хлібо-булочні вироби, ОДА без діє. Причина — голова облдержадміністрації Василь Губаль сам має родинний бізнес із випічки хліба, під реалізацію якого штучно прилаштував освітні заклади всього Хустського району Закарпаття.

Про це, зокрема, йдеться у Віснику Держзакупівель та у виданні «Наші гроші». http://nashigroshi.org/2014/05/07/ridnya-holovy-rajrady-i-eks-nardepa-otrymaje-tretynu-miljona-za-hlib-dlya-shkolyariv/

Сьогодні в окремих міні-маркетах Закарпаття за буханку хліба спритники просять від 10 до 16 гривень, що є найвищою ціною в Україні. Хоча середня зарплатня у краї — далеко не найвища в Україні. Антимонопольний комітет Закарпаття та Управління АПК Закарпатської ОДА не вбачають у цьому проблеми. Як наслідок, далі декларативних обіцянок «поговорити» з неслухняними виробниками, у них справа не доходить.

Насправді ж на найвищій ціні на хліб на Закарпатті заробляє й сам губернатор. За інформацією «Вісника держзакупівель», родині Губаля належить таке собі підприємство «СГ–Патріот» з рівними частками володіють Микола Сятиня і Віра Губаль, дружина голови Василя Губаля, який раніше сам був співвласником і директором цього підприємства. Сьогодні керівником «СГ – Патріот» є Олександр Драгуський, зять Губаля…

У тому ж вил данні ідеться і про те, що Управління освіти, молоді та спорту Хустської райдержадміністрації Закарпатської області за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «СГ – Патріот» на постачання хлібобулочних виробів, яка закінчується у квітні цього року. Вартість угоди складає 0,33 млн грн. Замовлено 40 тонн хлібу першого ґатунку по 5,00 грн/кг і 108 тисяч булочок по 1,20 грн/шт. Микола Сятиня є братом екс-нардепа Михайла Сятині, який тепер очолює Закарпатську обласну організацію Народної Партії. У «ВДЗ» опубліковано дані про підряди «СГ – Патріот» на суму 1,83 млн грн., усі від підрозділів Хустської райдержадміністрації.

Очевидно, угоду між Управлінням освіти Хустської РДА та «СГ-Патріот» буде продовжено. Адже ще наприкінці минулого року Василь Губаль використав всім можливі і неможливі способи, аби зачистити посаду начальника цього підрозділу для своєї людини директора Велятинської ЗОШ Жанни Микитюк, котра за сумісництвом стала і заступником голови РДА — такого ж ручного Михайла Пристаї. У свою чергу, Губаль не посоромився подарувати своїй жінці посаду директор Нижньоселиської ЗОШ на тій же Хустщині. Раніше там директорував кум Губаля Олександр Липчей, котрого Губаль залишив по собі головою Хустської райради.

http://vsapravda.info